Groep 5/6

 

Welkom in groep 5/6!

In groep 5/6 werken we regelmatig samen in de bovenbouwunit, samen met groep 7 en 8. 

Van maandag tot en met donderdag is meester Michael verantwoordelijk en op de vrijdagen werkt juf Marit in de groep. We starten de dag altijd met een dagopening en checken we met zijn allen in om te kijken hoe iedereen zich voelt in de klas. 

De dagopening is samen een bijbelverhaal lezen, het doornemen van de dagplanning, zo nu en dan een raadseltje en doen we regelmatig een klassenbouwer. 

In de klas werken we vaak in werkboekjes en -bladen, maar zijn we ook online bezig met leren. Ieder kind heeft een chromebook waar ze met een eigen account de digitale omgeving kunnen verkennen en ontdekken. De mogelijkheden zijn eindeloos en zo wisselt de online werkwijze regelmatig. Samen ontdekken, proberen en leren staat dan ook centraal in onze klas. 

 

In groep 5/6 hebben we de volgende vakken: rekenen, spelling, taal, begrijpend lezen, Engels, schrijven, gym, KiVa en Faqta. Faqta is een online methode waar de kinderen online vakken en onderwerpen kunnen volgen zoals: geschiedenis, aardrijkskunde, natuur & techniek, wereldoriëntatie, kunst & cultuur, wetenschap, programmeren, mens & samenleving en Faqta-talent. We werken hier met periodieke planning en wisselen we vaak in werkvormen; zelfstandig, coöperatief en zelfs in bovenbouwunits. 

 

Het is belangrijk dat iedereen zich veilig, fijn en gehoord voelt in de klas en daarom gaan we vaak met elkaar in vergadering; een klassenvergadering komt dan ook regelmatig voor. 

Ook de werkwijze van ‘Goed van start’ en KiVa zijn belangrijke onderdelen in onze klas. 

Zo spreken we met elkaar af welke groepsdoelen we hebben en op welke manier we hier met zijn allen aan gaan werken. Samen zijn we een groep.  En samen bepalen we welke groep wij willen zijn en op welke manier wij als groep te werk gaan. Eigenaarschap en medezeggenschap zijn belangrijke begrippen voor in groep 5/6.