Groep 1/2

Wij zijn onderdeel van de onderbouwunit, groep 1/2 en worden begeleid door juf Lucie en juf Mappy. We beginnen en eindigen de dag als onderbouwunit met groep 1/2/3/4.

Als kinderen 4 jaar worden, komen ze bij ons in de groep. Eerst komen ze een paar keer wennen en na hun verjaardag komen ze elke dag. We vinden het altijd heel gezellig als er weer een nieuw vriendje of vriendinnetje bijkomt.

Wij doen allerlei leuke activiteiten op school. In de kring luisteren wij naar bijbelverhalen en zingen we liedjes die bij het verhaal horen. We doen ook veel taal- en rekenspelletjes. Tijdens de speel-werktijd  kiezen we van het kiesbord. We kunnen dan kiezen uit een heleboel werkjes/opdrachten, daarbij komen alle ontwikkelingsgebieden aan bod. Bij sommige werkjes kun je een smiley verdienen, dat doen wij dan ook graag!

 

 

Ook is er elke week Engelse les. De juf gebruikt daar de methode ‘Groove me!’ voor. Wij vinden dit heel leuk! Op het digibord leert Bobo the rockstar ons Engelse woordjes en liedjes.

 

Buiten spelen doen we ook elke dag. We kunnen dan steppen, fietsen en schommelen. We proberen allerlei kunstjes op het duikelrek en met kleden, planken en kisten bouwen we heel graag hutjes. En als het lekker weer is kunnen we in de zandbak spelen. We hebben ook een speellokaal waar we kunnen gymmen.