Nieuws

Gratis aan te vragen: kindspecial van Dina Schrijft.

 

Een magazine voor gezinnen die weinig geld te besteden hebben. In het magazine kunt u lezen over allerlei leuke, gratis activiteiten in de wintermaanden. Ook kunt er bijvoorbeeld meer lezen over het jeugdsport- en cultuurfonds, over welke financiële tegemoetkomingen er zijn voor mensen met een laag inkomen en andere handige tips. Het magazine is tot stand gekomen in samenwerking met de afdeling Werk, Inkomen en Zorg van GR de Bevelanden. 

Dit magazine is te vinden op de website van GR de Bevelanden 

Schooljudo

Schooljudo

 Deze week zijn de lessen Schooljudo gestart op onze school. De judolessen worden verzorgd door een Entertrainer (zo wordt een judoleraar van Schooljudo genoemd). De Entertrainer leert de kinderen en het docententeam over de Schooljudo-waarden: vertrouwen, samenwerken, respect, beheersing, weerbaarheid, discipline en plezier. Plezier is de katalysator en het FUNdament van alle andere waarden. Dit jaar staat de eerste waarde vertrouwen centraal. Met echte judomatten en complete Schooljudo-pakken toveren we de gymzaal om tot een dojo en zorgen we voor een totaalbeleving.

Niet alleen op de mat wordt er gewerkt aan de zeven Schooljudo-waarden. De docenten worden geïnspireerd tijdens een waardenworkshop. In de klas maken de leerkrachten gebruik van “interactieve waardenposters”. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een digitale toolbox. Hierin staan leuke beweeglessen, praatplaten en filmfragmenten van Disneyfilms die ervoor zorgen dat waarden tot leven komen in de klas en op het schoolplein.

Wat is Schooljudo dan precies? Schooljudo is het grootste opvoedkundige beweegprogramma van Nederland. Schooljudo levert een belangrijke bijdrage aan de groepsdynamiek en de motorische en sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Voor alle leerlingen, voor het basisonderwijs en het speciaal onderwijs. Voor meer informatie over Schooljudo kijk je op www.schooljudo.nl.

 

 

Het bestuur van Alberoscholen zoekt een

Leerkracht

groep 3/4 of groep 7/8

voor CBS De Hoeksteen in Wemeldinge

Betrekkingsomvang: 0.8 fte,

per direct i.v.m. zwangerschapsverlof.

De werkdagen zijn maandag t/m woensdag en vrijdag.

In overleg kunnen de werkdagen eventueel aangepast worden.

 

Interesse?

Graag melden bij TCOZ

of rechtstreeks met de directeur van de school:

B. Wille, telefoon 0113-626127